Количка
0 продукта
 
Партньори
 
Препоръчани
 

Науру

Науру

Република Науру е малка островна държава в южната част на Тихия океан, южно от Маршаловите острови. Най-близо до Науру е остров Банаба от Република Кирибати на 300 км в източна посока.

По население е една от най-малките държави в света, а по площ е най-малката неевропейска държава. Науру е уникална в качеството си на може би единствената държава без официално обявена столица, а само фактическа – Ярен. Една от най-богатите държави в близкото минало – на първо място по БВПна човек от населението през 1977.

Република Науру се състои от един-единствен остров с площ 21 кв. км и около 13 000 души население.

Науру е президентска република с правителство, излъчвано от парламента. Президентът е както върховен държавен глава, така и глава на правителството. На всеки три години се избира 18-членен еднокамарен парламент. Парламентът избира президент измежду своите членове, който съставя кабинет от 5 – 6 членове. Науру няма официална партийна структура, кандидатите обикновено са независими. 15 от 18-те члена на настоящия парламент са независими и съюзи с правителството често се създават на основата на семейни взаимоотношения.

Подредба по:
5 долара 2016(Самолетоносач Хермес), Науру
5 долара 2016(Самолетоносач Хермес), Науру
монета
40.00лв.  
5 долара 2016(Крайцер Оак), Науру
5 долара 2016(Крайцер Оак), Науру
монета
40.00лв.