Категории
 
Количка
0 продукта
 
Партньори
 
Препоръчани
 

Пакистан

Пакистан

Пакистан е федерална парламентарна република , състояща се от четири провинции и четири федерални територии. С население над 170 милиона души , е шестата най-гъсто населената страна в света и втората по големина с мюсюлманско население след Индонезия . Пакистан е етнически и езиково разнообразна страна, с подобна вариация в своята география и дивата природа . Полу-индустриализираната  икономика е 27 -ма по големият в света по отношение на покупателната способност.

След като получи независимост, историята на Пакистан се характеризира с периоди на военно управление, политическа нестабилност и конфликти съссъседните на Индия. Страната продължава да се изправят пред някои интересни проблеми , включително тероризма, бедността , неграмотността и корупцията.

Пакистан е седмата по големина на въоръжени сили в света и е призната ядрена държава. Тя е  първата и единствената нация, която има този статут в мюсюлманския свят , и на второ място в Южна Азия. Пакистан е определен като основен съюзник в НАТО , на САЩ и стратегически съюзник на Китай Пакистан е един от основателите на Организацията на ислямската конференция ( сега Организацията на ислямски сътрудничество ) и е член на Организацията на обединените нации, на Британската общност на нации и развиващите се страни на Г-20 .

Подредба по:
100 рупии 2008, Пакистан
100 рупии 2008, Пакистан
Банкнота
6.00лв.