Количка
0 продукта
 
Партньори
 
Препоръчани
 

Hoegaarden

Hoegaarden

Хугарден (на нидерландски: Hoegaarden) е марка белгийска уит бира, тип ейл, произведена и бутилирана от "Brouwerij de Kluis" в Хугарден, която е част от пивоварната компания "Анхойзер-Буш ИнБев" (Anheuser-Busch InBev), Льовен, Белгия.

Белгийската бяла пшенична бира има над 600 годишна история, и се вари в Хугарден, Фландрия, от 1318 г.

През 1956 г. поради намаленото търсене на този вид бира, е затворена и последната пивоварна в Хугарден. През 1965 г. известният белгийски пивовар Пиер Селис, основава собствена пивоварна в Хугарден, наречена "Brouwerij Celis", и през март 1966 г. пуска на пазара бяла бира с марката „Hoegaarden”.

През 1980 г. компанията се мести в нови помещения и се преимунува на "Brouwerij de Kluis". През 1985 г. сградата на пивоварната изгаря при пожар и средства за възстановяването дава най-голямата белгийска пивоварна компания "Interbrew", която впоследствие придобива и самата търговска марка.

През 2004 г. "Interbrew" се обединява с бразилската компания "AmBev", като обеденината компания е наречена "InBev". През 2008 г. "InBev" се слива с американската компания "Anheuser-Busch", в резултат на което се формира най големия производител на бира в света "Anheuser-Busch InBev". Hoegaarden е една от международните търговски марки на този пивоварен гигант. Бирата Hoegaarden се произвежда в пивоварната в Хугарден. През 2006 г. "InBev" възнамерява да закрие пивоварната в Хугарден и да пренесе производството на бирата в пивоварната в Лиеж, на идеята е изоставена поради протестите на жителите на Хугарден.

Подредба по:
Подложка за бира Hoegaarden
Подложка за бира Hoegaarden
подложка
1.50лв.