Количка
0 продукта
 
Партньори
 
Препоръчани
 

Pepsi

Pepsi

Напитката е създадена за пръв път под името "Brad’s Drink" ("Питието на Брад") в Ню Берн, Северна Каролина, през 1898 г. от аптекаря Кайлаб Брадхам, който я произвежда и продава във своята аптека. По-късно “Brad’s Drink” е прекръстена на Pepsi-Cola, вероятно по имената на храносмилателния ензим пепсин и ядките на растението Кола. Оригиналната рецепта на Брадам не съдържа Кола или кофеин, но има близък вкус с популярната "Coca-Cola", което става причина в името да присъства "кола". "Пепси" в името произлиза от "пепсин" - ензим, който спомага храносмилането и е популярна съставка в безалкохолните напитки по това време (също и в дъвките).Спорен е въпросът, дали оригиналната рецепта го е съдържала. На 16 юни 1903 г. напитката Пепси-Кола е регистрирана като търговска марка.

През 1903 г. Брадам премества бутилирането на Pepsi–Cola от аптеката си в склад под наем. През същата година Брадам продава 7968 галона (1 галон = 3,78 л) от напитката. През следващата година Пепси се продава в бутилки от 6 унции (около 170 мл) и продажбите се увеличават на 19848 галона.

През 1905 г. е създадено първото лого на Пепси, което е променено през 1924 г. и отново през 1926 г. През 1929 г. в реклами във вестниците пионерът в автомобилните надпревари Барни Олдфилд подкрепя Пепси като “първокласна напитка... разхладителна, освежаваща, добро средство за ободряване преди състезание”.

Подредба по:
Подложка за безалкохолна напитка Pepsi
Подложка за безалкохолна напитка Pepsi
подложка
1.50лв.