Количка
0 продукта
 
Партньори
 
Препоръчани
 

Тринидад и Тобаго

Тринидад и Тобаго

Тринидад и Тобаго е държава от Карибския басейн, близо до бреговете на Южна Америка. Тя е част от островната група Малки Антили. Столица е град Порт ъф Спейн.

Тринидад и Тобаго са били обитавани от местното американско население – индианци. Тринидад е бил първо населен в пред-аграрния архаичен период преди 7 000 години. В периода преди европейската колонизация Тринидад е бил окупиран от произхождащо от араваки племе. Индианското име на Тринидад било Каири или Айри, което в превод означава “Страната на колибрите”.

Христофор Колумб е първият европеец посетил островите през 1498 г. Той нарича острова “Светата троица”. Тридесет и четири години по-късно стават испанска колония, като от 1717 г. са подчинени на вицекралство Нова Гранада. През 1797 г. Тринидад е завладян от Великобритания, а през 1802 г. - официално става британска колония. От 1814 г. - Тобаго става британска колония. Административно обединение на двата острова се извършва през 1889 г. и едва през 1950 г. на Тринидад и Тобаго е предоставено вътрешно самоуправление. От 1958 г. са включени в Западноиндийската федерация. На 31 август 1962 г. са провъзгласени за независима държава в рамките на Общността. 1976 - Тринидад и Тобаго става република, страната е член на ООН от 1962 г. Името на острова Тобаго се предполага, че произхожда от английската дума за тютюн “tobacco”, въпреки че произношението на английската дума е тъбейкоу.

Няма добавени продукти в тази категория.